21st century skills

These are my 21st century skills lined up.

Creativiteit

Ik ben sinds april 2019 bezig als zelfstandig grafisch ontwerper. Ik denk dat ik deze activiteit onder meerdere skills kan plaatsen, maar hij past het meest onder creativiteit.

Het creatieve proces start wanneer een klant contact opneemt met mij. Samen gaan we op zoek naar wat de klant nodig heeft. We starten met een gesprek, liefst face-to-face, op die manier kan er meer open gepraat worden en ontstaan er zeker geen misverstanden. Tijdens dit gesprek wordt alles besproken, de kleuren, de stijl, het verhaal dat de klant wil uitstralen, ...

Na dit gesprek kan ik aan de slag gaan. Ik werk een aantal voorbeelden uit, communiceer alles via de klant en werk met de feedback die ik van hem/haar krijg.

Ik heb al een heel aantal opdrachten gedaan en wil er zeker nog veel doen!

Sociale en culturele vaardigheden

In de vakanties geef ik sportkampen aan kindjes van 6 t.e.m 12 jaar oud.

Als monitor van een sportkamp moet je goed voor een groep kunnen staan. Je staat een volledige dag van 8.30u tot 16.00u voor dezelfde groep, dus moet je stevig in je schoenen staan, zeker aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is belangrijk dat je op voorhand de nodige voorbereidingen hebt gedaan, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens de dag zelf. De kampen zelf zijn omnisportkampen, dat wil zeggen dat je uit een enorme variatie van activiteiten kan kiezen, maar je moet ze dan uiteraard ook wel kunnen uitleggen aan de kinderen. Ik ben niet voor de makkelijke oplossing gegaan door ‘gewone’ sporten te nemen, maar ik ben op zoek gegaan naar nieuwe, uitdagende en onbekende sporten voor de kinderen, maar ook voor mij. Ik heb over verschillende onbekende sporten heel wat opgezocht om op die manier de kinderen iets nieuws en uitdagend te kunnen geven.

Ik denk dat het zeker een meerwaarde is voor mijn toekomstige werkgever omdat het bewijst dat ik alleen voor een groep kan staan, stevig in mijn schoenen sta, maar ook dat ik uitdagingen op zoek door niet altijd naar de ‘gewone’ dingen terug te grijpen, maar eens iets anders uitprobeer.

Levenslang & levensbreed leren

Dit is de skill waar ik het minste ervaring mee heb, dus ook nog het meeste werk aan is.

Op school doen we elk jaar een Capgemini-hackathon. Vorig jaar heb ik deze gewonnen met mijn groep, dit jaar helaas niet.

Een hackathon is altijd een leuke ervaring, je leert nieuwe mensen kennen, je kan samen werken aan een concept. Je leert eigenlijk al een beetje de werksfeer kennen. Het concept van een hackathon is simpel, je gaat met je groep op zoek naar een probleem en lost dit probleem met een leuk uitgedacht concept op.

Ik denk dat ik door deze hackathons mee te doen, geleerd heb hoe het echt is om te werken in een team. Er zijn positieve dingen aan, maar evenzeer ook negatieve dingen.